MTÜ Kasside turvakodu vahendas täna õhtul oma Facebooki lehel, et kass Jan on hetkel narkoosis ja operatsioonil. Kui varem oli veterinaar leidnud kassi kehast kolm kuuli, siis ülevaatuse käigus avastati veel üks kuul kassipoisi igemes.

Jan jõudis turvakodusse eelmise nädala lõpus Vokast. "Tallinnasse jõudes köitsid meie tähelepanu Jani suured ja sinised silmad, mis olid ebamaiselt nukrad ja õnnetud. Justkui tahaks ta meile midagi öelda… midagi, mida peaksime teadma," võib lugeda kasside turvakodu postitust. "Need suured ja ebamaiselt nukrad silmad räägivad oma lugu. Lugu, mis on täis õudu ja hirmu, ebakindlust ja kartust. Lugu, mille on ühe väikese ja õrna kassipoisi hinge kirjutanud julm ja südametu inimene – tulistades teda ja jättes ta piinlema."

Kuna Jani seljal oli üks suur ja karvutu laik, viidi ta koheselt loomakliinikusse, kus laik arsti muretsema ei pannud, sest sinna on juba väikesed karvad kasvamas. Küll aga avastas arst, et Jani keha läbisid kuulid.

Üks kuul on vaid paar millimeetrit silmast ülalpool. Teine kuul on kiisu siseorganite vahel – maksa juures. Kolmas kuul tagaosas, lihaste vahel.

Jan vajab kiiresti operatsiooni, sest kuulid on vaja tema kehast eemaldada. Operatsioonide keerukust on hetkel veel raske hinnata, kuid Jan väärib uut võimalust täisväärtuslikule elule.

Kui Sul on võimalik anda oma panus, siis anneta Jani toetuseks.

MTÜ Kasside Turvakodu
a/a 221035355855
Swedbank
Selgitusse: Jan