Vantaast pärit Tanja Tikkanen läks neljapäeva õhtul Helsingist väljunud Silja Europale ja pärast keskööd suundusid nad laeva oma lemmikbändi esinemist kuulama, vahendas Iltalehti.

Bändi esinemise teisel poolel tulid aga kaks umbes 25-aastast naist Tikkaneni ja tema mehe selja taha ja hakkasid Tikkaneni halvustama. Üks naistest ka tõukas teda.

Tikkanen püüdis enda sõnul naisi rahustada ja tema mees läks turvateenistust kutsuma. Tikkanen sai hoobi silma alla ja mõned kriimud käele. Ta ei osanud välja tuua mingit loogilist põhjendust, miks duo teda ründas, sest ta ei tundnud neid naisi.

Tikkanen leiab pärast seda vahejuhtumit, et oleks parem, kui laeval turvatöötajad ööklubides toimuva kontserdi ajal kogu aeg kohal oleksid.

Tallink Silja kommunikatsioonijuhi Marika Nöjdini sõnul tuli turvamees kohale kohe pärast väljakutset. Täpset aega ei osanud ta öelda.

Tallinki esindaja rõhutas, et laeva turvameeskonna töö erineb tavaliste ööklubide tööst, sest valvata tuleb ka koridore ja muid ruume laevas. Turvatöötajatel on aga raadioside ja selle kaudu saab neid kutsuda koheselt sinna, kuhu vaja.

Tol õhtul kutsuti Tallinna jõudnud laevale siiski vastu politsei ja kahel agressiivsel noorel naisel tuli veeta öö Tallinna arestimajas.