Politsei sai kella 13.30 ajal teate, et Kose alevikus asuvas ehituspoes on külmrelvaga ähvardav mees, teatas Põhja prefektuur.

Pealtnägijate sõnul kihutas sündmuspaigale Tartu maanteed mööda mitu politseiautot ning mikrobussi.

Esialgsetel andmetel mees sulges end üksi poe ruumidesse ja ähvardas kohale saabunud politseinikke.

Politseinikud pidasid kella 16 paiku 22-aastase mehe kinni, keegi vahejuhtumis viga ei saanud.

"Vastavalt sellele, kuidas meie väljasõidu kord ette näeb sellise sündmuse puhul, reageerisid kohapeale nii politsei eriüksus kui ka läbirääkijad ja nende jõududega see sündmuskoht ka ära lahendati," selgitas Põhja prefektuuri operatiivjuht Elari Kasemets.

Poes polnud intsidendi toimumise ajal kliente, kohal oli vaid kaupluse personal.

Kasemets ütles, et kuna kauplusesse sisenenud noormees ähvardas kohale kutsutud politseiniku maha lasta, kahtlustati algul, et sissetungijal on relv.

Eks neid ähvardusi oli mitmeid, rääkis Kasemets. Ta ähvardas nii politseinikke tappa, iseendalt elu võtta kui poodi sisenejaid, rääkis Kasemets.

"Asi lõppes väga õnnelikult, isik tuli ise poest välja, andis ennast vabatahtlikult politsei kätte ja sündmus lahenes väga hästi," märkis Kasemets.

Tema motiivid on praegu ebaselged ning need selgitab välja kriminaaluurimine.

Sündmust pealt näinud kohalike elanike kinnitusel oli sissetungija puhul tegemist ehitusmaterjalide kaupluse omaniku pojaga.

Kohalike elanike sõnul on noormees politseile ka varasemast tuttav ning septembris jäi ta narkootikumidega vahele.

Ehituspood, kus noormees laamendama hakkas, kuulub tema vanaemale. Ühtlasi teadsid Kose elanikud rääkida, et noormees vihkab kohalikke konstaableid.

Politseioperatsiooni jälgis kõrvalt ka noormehe isa.