Tallinna televisiooni nõukogu liikme Toomas Lepa sõnul jälgib film "Surnumere fond" seda, kuidas omaaegsest hädalahendusest raskustesse sattunud pankade päästmisel tekkis ootamatult võimalus 32 miljoni dollari kõrvale kantimiseks.

"Film räägib Kümmeli otsingutest tõe selgitamiseks selles segases ja räpases loos. Kümmel otsib vastust küsimustele, miks on skandaaliga seotud Eesti võimueliit suutnud 32 miljoni dollari vargust nii pikalt varjata ja selle asjaolude kohta ühiskonnale tuimalt valetada ning missugune osa on selles kõiges olnud erakondadel ja nende rahastamisel, jõustruktuuridel, kohtutel ja parlamendil," kirjeldas Lepp filmis sisu Delfile.

Lepp lisas, et VEB-fondi skandaal on otsekui indikaator, mis näitab Eesti ühiskonna tervislikku hetkeseisundit ning kõigest sellest püüab film jutustada ja ka vastuseid leida.

Kuigi TTV nõukogu esimehel tundub olevat justkui juba kindel nägemus filmist olemas, siis filmi ühe peategelase ajakirjanik Toomas Kümmeli sõnul on filmi idee alles veel toores. "Olen ainult andnud nõusoleku, et kui sellise filmi tegemise vastu on olemas tõsine huvi ja ressurss, siis löön kaasa," ütles Kümmel Delfile.

"Miks sellist filmi teha, peaks ju igale ühele selge olema. Kui inimene on tegelenud ühe teemaga pea 10 aastat ja sellega ka kuhugi jõudnud, siis miks ei peaks sellest ka dokfilmi tegema? Seda enam, et olen osalenud dokfilmide tegemises varemgi, see pole mulle võõras valdkond," põhjendas Kümmel seda, miks ta andis nõusoleku VEB-fonist pajatava filmi tegemiseks.

Filmi VEB fondist plaanib Toomas Kümmel teha koostöös Tallinna Televsiooniga. Samuti püütakse Lepa sõnul kaasata ka teisi rahastajaid ning selle nimel veel töö käib.