Massachusettsis röövitud auto omanik kinnitas politseile, et vennad olid oma võõrkeelse jutu seas kasutanud korduvalt sõna "Manhattan", teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Nad rääkisid kas vene või tšetšeeni keelt, röövitud juht ei saanud aru kumba. Kuid ta kuulis nende keskustelus tihti sõna "Manhattan"," ütles Kelly.

"Meile on laekunud informatsioon, et nad võisid kavatseda tulla New Yorki mingisugusele peole," lisas politseinik.

"Me tapsime just politseiniku. Ja me lasime õhku maratoni. Nüüd me läheme New Yorki. Ära jama meiega," olid vennad ajalehe The Boston Globe andmetel autojuhile öelnud.

Võimuesindajad teatasid kolmapäeval ühtlasi, et USA luure keskagentuur (CIA) soovitas Bostonis pommirünnakud korraldanud Tamerlan Tsarnajevi lisada terroristide nimekirja juba rohkem kui aasta tagasi. Uudisteagentuuriga AFP vestelnud luureametniku sõnul jagas CIA ühe välisriigi valitsuselt (Venemaalt) saadud informatsiooni Tsarnajevi kohta teiste USA agentuuride ja teenistustega juba 2011. aasta septembris.

USA asepresident Joe Biden nimetas tapetud politseiniku mälestusteenistusel osaledes vendi muu hulgas "haiglasteks, perversseteks, argpükslikeks ja äpardunud pühasõdalasteks".

"Me oleme kannatanud. Me leiname. Kuid meid ei painutata. Me ei anna hirmule järele. Me ei nõtkuta põlvi. Meid ei saa heidutada," ütles Biden politseiametniku leinakõnes, kelle matustel osales tuhandeid inimesi.