Ajaleht Postimees kirjutas täna, et neli aastat kestnud uurimine Eesti ajaloo suurimas rahapesu juhtumis viib niidid paljude ekspolitseinike, aga ka tuntud poliitikute ja ärimeesteni. Muuhulgas mainiti, et rahapesijate ühe "esindajana" tegutsesid ka abilinnapea Kalle Klandorf ning ärimees Veiko Kulla.

Lehe väitel üritas Klandorf muuhulgas kompromiteerida rahapesu andmebürood ning uurimisasutusi läbi meedia, et takistada nende rahapesujuhtumi uurimist.

Tallinna abilinnapea Kalle Klandorf ütles täna meedias avaldatud väiteid tema seotusest Eesti ühe suurima rahapesujuhtumiga kommenteerides, et tema selle juhtumiga seotud ei ole ning meedias avaldatu on ajakirjanduse ära kasutamine. Samuti lisas Klandorf, et kapo asejuht on temaga sellel teemal juba ühendust võtnud ja siiralt vabandanud.

"Kaitsepolitsei peadirektori asetäitja Eerik Heldna vestles täna Kalle Klandorfiga ning kinnitas talle, et pole teda nimetanud rahapesuvõrgustiku "esindajaks"," kinnitas Delfile ka kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Puusepp lisas ka, et kui Postimehe artiklist jääb mulje, nagu seostaks kaitsepolitsei Klandorfit rahapesu kuritegudega, siis on see mulje ekslik.