Rõivase sõnul lepiti eile hilisõhtul kokku Euroopa Liidu vahendite jaotuses, millest on meil võimalik panustada nii erihoolekande taristusse kui tagada see, et omavalitsused saavad aidata senisest märksa enam omakseid koduhoolduses.

"Nii saab pakkuda inimeste hoolduskoormust vähendada ning aidata neil taas tööle minna. Meil on selles vallas väga suured plaanid ning just tänu sellele kokkuleppele, mis me EL-i vahendite jaotuses eile valitsuses saavutasime, on meil võimalik astuda omastehoolduses väga pikk samm edasi," rääkis Rõivas.

Keskerakondlane Marika Tuus-Laul tahtis teada, et kas on vaja ehitada uusi hooldekodusid ja haiglaid, kui saaks saaks haiget kodus abistavat inimest rohkem riigi poolt toetada ja et ta saaks ka pensioniaasta staaži, oleks hoopis parem.

"On tõsi, et me oleme ehitanud palju hooldushaiglaid ja vaja on ehitada ka hooldekodusid, eriti erioolekandes, nii et seetõttu ma neid kahte teemat ei vastandaks, aga hoolekandes on meil väga suured plaanid. Me soovime omaste hoolduse koormust märgatavalt vähendada," selgitas minister.