Peterburi kuberner Georgi Poltavtšenko viibib Tallinnas traditsioonilise ürituse „Peterburi kohtumised Tallinnas“ raames, teatas Raepress.

Kell 10.15 kohtutakse Tallinna Raekojas ajakirjanikega, kell 10.50 teevad kahe linna juhid jalutuskäigu vanalinnas ja kell 11.30 külastatakse Vene Kultuurikeskust.

Raepress teatas kahe nädala eest, et kahe linna koostöökohtumine toimub täna ja homme. Savisaare ja Poltavtšenko kohtumise raames arutavad kahe linna juhid praegust ja tulevast koostööd.

Toimub ka kolm ümarlauda, millel mõlema linna esindajad arutavad hariduse, kultuurikoostöö ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogia teemadel.

Peterburi kohtumiste raames külastab Tallinna ka 50 kooliõpilast.

Peterburi ja Tallinna kohtumiste traditsioon sai alguse 1999. aastal, mil toimusid esimesed Peterburi kohtumised Tallinnas, tallinlased olid esimest korda kolleegidel külas 2001. aastal.

Kohtumised toimuvad kordamööda mõlemas linnas - viimati toimusid eelmise aasta septembris Tallinna kohtumised Peterburis, Peterburi oli viimati Tallinnal külas aga üle-eelmise aasta mais.