Kohus tegi kindlaks, et Raymond P. edastas sadu dokumente NATO ja Euroopa Liidu poliitiliste ja sõjaliste asjade kohta. Sellega seadis Raymond P. ohtu Hollandi riigi ja tema liitlaste julgeoleku. Prokuratuur nõudis karistuseks 15-aastast vanglakaristust, vahendab ajaleht De Volkskrant.

Oma teenete eest sai Raymond P. väidetavalt umbes 90 000 eurot. Kui venelased ta värbasid, oli ta sügavalt võlgades. Raymond P. hakkas saladusi müüma, et võlad tagasi maksta ja luksuslikku elustiili säilitada. Prokuröri sõnul oli see tema jaoks lihtsalt raha teenimise viis.

Arvestades teenistuskäiguga – ta töötas alates 1978. aastast välisministeeriumis erinevatel ametikohtadel – pidi Raymond P. olema teadlik edastatud informatsiooni delikaatsusest. Oma seitsme kolleegi kohta edastas ta samuti konfidentsiaalset ja väga isiklikku informatsiooni, mistõttu muutusid need isikud kergesti šantažeeritavaiks. Prokuratuuri teatel käib jutt sellistest asjadest nagu seksuaalne orientatsioon.

Raymond P. võis oma spionaažitegevusega ohtu seada Euroopa Liidu vaatlejad, kes töötasid Venemaa ja Gruusia piirialadel. Ta müüs informatsiooni rahumissioonide kohta Afganistanis ja Kosovos ning NATO luureteenistuse reformi kohta. Salajaste andmete hulgas olid ka dokumendid kriisiolukorra kohta Liibüas, perioodi kohta pärast Muammar Gaddafi langemist ja NATO positsioonist selles olukorras.

Kohtu teatel oli Venemaa välisluureteenistus Raymond P-ga väga rahul. Ta andis nimelt üle väga palju ja väga tähtsat informatsiooni.