Tsarnajevi esialgsed küsitlemised viitavad sellele, et kaht venda võib pidada ise radikaliseerunud džihadistideks, ütles allikas. Haavatuna Bostoni haiglas viibiv Džohhar Tsarnajev ütles allika sõnul, et tema vend, kes sai reede varahommikul surma, tahtis kaitsta islamit selle ründajate eest, vahendab CNN.

Valitsuse allikas hoiatas, et küsitlused on esialgsed ning Tsarnajevi ütlusi tuleb uurijate poolt kontrollida.

USA föderaalsete õiguskaitseorganite esindaja ütles CNN-ile, et kuigi uurijad ei ole seni näinud midagi, mis viitaks sellele, et kahtlusalused tegid koostööd kellegi teisega, tuleb veel ära teha palju tööd, enne kui võib kindlalt öelda, et keegi teine ei olnud asjaga seotud. Sama ametnik ei kommenteerinud Tsarnajevi motiivi ega seda, mida ta täpselt võimudele öelnud on.

19-aastasele Tsarnajevile esitati süüdistus massihävitusrelva kasutamises ja kasutamise kavandamises, mis viis inimeste surmani, ning vara pahatahtlikus hävitamises lõhkeseadeldise abil, mis tõi kaasa inimeste surma. Ta oli Beth Israeli diakonissi meditsiinikeskuses rahustite mõju all ja hingamisaparaadi all, kuid täie teadvuse juures, vaimselt pädev ja selge peaga, ütles USA magistraadikohtunik Marianne Bowler.

Tsarnajev suhtles enamasti pead noogutades, kuigi ühe korra vastas ta „ei“, kui Bowler küsis, kas ta suudab endale advokaadi palgata. Kaitsja määrati Tsarnajevile riigi poolt.

Uurijad on küsinud Tsarnajevilt, kas peale politsei leitute on kuskil veel pomme, peidetud lõhkeainet või relvi ning kas keegi teine osales rünnakute korraldamises, ütles uurimisega esmaselt kursis olev allikas CNN-ile. Uurijad sisenevad Tsarnajevi palatisse küsimusi esitama iga paari tunni tagant. Juures viibivad ka arstid.

Föderaalagendid küsitlesid Tsarnajevit kõigepealt ilma talle vaikimisõigust ette lugemata. Selline erand tehakse, kui võimud usuvad, et on olemas vahetu oht avalikkusele. Nüüdseks on aga Tsarnajevile õigused ette loetud.

Tsarnajevil on kuulihaavad peas, kaelas, jalgades ja ühes käes, selgub USA föderaalse juurdlusbüroo FBI dokumendist. Ta kaotas palju verd ning plahvatuste tõttu võib tal olla kuulmiskahjustus.