USA meedia tsiteeris anonüümseid allikaid, kelle sõnul on Tsarnajev vastanud küsimustele kirjalikult, kuid seda pole ametlikult kinnitatud. USA föderaalse juurdlusbüroo FBI Bostoni büroo ja Bostoni politsei väitsid mõlemad, et see informatsioon ei ole pärit neilt, vahendab BBC News.

Bostoni linnapea Tom Menino ütles varem ABC Newsile, et ei teata, kas Tsarnajevit saadakse kunagi küsitleda, kuid nii ABC, NBC kui ka CBS teatasid kõik pühapäeva õhtul, et kahtlusalune vastab küsimustele kirjalikult. Küsiti terrorirakukese võimalike teiste liikmete ja muude lõhkekehade kohta.

Kahtlusalune vahistati reede õhtul pärast suurt inimjahti, mille käigus sai surma Džohhar Tsarnajevi vanem vend ja samuti pommipanemises kahtlustatav Tamerlan Tsarnajev. Politsei usub, et 19-aastane Džohhar võis ise venna tappa.

Millal kahtlusalusele süüdistused esitatakse, pole teada.

Lisaks föderaalsüüdistustele võib oma süüdistused esitada ka Massachusettsi osariik, kuid seal ei kehti surmanuhtlust.

Ülekuulajad ei loe Tsarnajevile ette Miranda õigust, mis garanteerib õiguse vaikida ja õiguse advokaadile. See erand on lubatud piiratud arvul juhtumitel, kui avalikkus võib olla otseses ohus.

Bostoni politseiülem Ed Davis ütles pühapäeval, et usub, et vennad kavandasid ilmselt uusi rünnakuid.

Massachusettsi föderaalne avaliku kaitse büroo on nõustunud Tsarnajevit kohtus esindama, kui talle süüdistused esitatakse.

Tsarnajevit ravitakse Bostoni Beth Israeli diakonissi meditsiinikeskuses enne vahistamist saadud vigastuste tõttu. Ta leiti ennast varjamas paadis Bostoni eeslinnas Watertownis ühe maja aias.

Watertowni politseiülem Ed Deveau ütles, et usub, et Džohhar Tsarnajev vigastas oma venda surmavalt kohe pärast tulevahetust politseiga. Alguses teatati, et 26-aastane Tamerlan Tsarnajev suri kuulidest ja plahvatustest saadud vigastustesse.

Deveau ütles aga ajalehele Boston Globe, et Džohhar sõitis varastatud maasturiga vennast üle, mis tekitas ilmselt vigastused, mis ta tapsid. Tamerlan tulistas politseinike suunas, kuid tal said ilmselt kuulid otsa ja ta võeti kinni. Politsei üritas parajasti Tamerlani käsi raudu panna, kui nende suunas kihutas maastur, mille roolis oli Džohhar. Politseinikud hüppasid eest ära ja maastur sõitis Tamerlanist üle.

Džohhar Tsarnajev jättis auto maha ja põgenes jalgsi.

Boston Globe kirjutas ka seda, et Tamerlan Tsarnajev tekitas jaanuaris Cambridge'i mošees segaduse, kui vaidles vastu kõnelejale, kes võrdles prohvet Muhamedi kodanikeõiguste eest võitleja Martin Luther Kingiga. Tamerlan olevat öelnud kõnelejale, et too on kafir (uskmatu) ning mürgitab inimeste meeli ja on silmakirjalik.

Seadusandjad esitasid aga pühapäeval küsimuse, miks ei avastanud FBI Tamerlan Tsarnajevist lähtuvat ohtu, kui Venemaa oli palunud teda kaks aastat tagasi üle kuulata.