„Viimased paar tundi, kui see tagaajamine käis, olid inimesed naelutatud telekate ette või jälgisid twitterit ja internetti,“ ütles Lindma. „Kui tuli teade, et kahtlusalune on kinni püütud, siis oli see kõigile kergenduseks, sest enne kahtlusaluse kinnipüüdmist oli ärevus tõesti suur.“

Kuigi vahetult enne kahtlusaluse kättesaadmist eemaldati liikumiskeeld ja inimesed lubati tänavale, siis üpris pea tuli uus teade, et taas on alanud tulevahetus ja kõigil paluti minna jälle siseruumidesse.

„Eile õhtul ma käisin korra väljas, tänavad olid tühjad,“ kirjeldas Lindma, kelle sõnul paljud meelelahutuskohad ja baarid jäid suletuks, aga need üksikud, mis olid avatud, olid rahvast täis. „Täiesti tavaline küsimus eile õhtul oli, et mida sina täna kodus tegid?“ vahendas Lindma.

Lindma sõnul olid inimesed õnnelikud selle üle, et enam ei ole Bostonis seda hirmu, mis viimasel nädalal valitses.

Ta märkis, et kui ta eile takso võttis, sest ühistranspordi liiklus oli peatatud, olid taksojuhid valivad ja ei tahtnud tegelikult igale poole sõita. Õhtul pandi aga ühistransport jälle tööle ja linn ärkas elule.

Boston on endiselt valve all

Lindma sõnul ei saa seda sündmust veel lõppenuks lugeda, sest nüüd otsib politsei tõendeid, et kinnipeetud kahtlusalust süüdi mõista. Boston on ka endiselt valve all ja sõjaväepolitsei patrullib näiteks raudteejaamades.

„Paar nädalat kindlasti kontrollitakse igasuguseid kahtlasi pakke ja inimesed on ümbruse suhtes tähelepanelikumad kui kaks nädalat tagasi, aga muus osas hakkab tavapärane elurütm sisse tulema,“ kõneles Lindma.

Massachusettsi tehnoloogiainstituut on aga leinas, sest väga paljude jaoks hukkus neljapäeval tulevahetuses kolleeg.