Lääne päästekeskuse juhataja Ivar Kaldasaun ütles Delfile, et eile õhtul kella poole kümne ajal hakkas vesi veel korra tõusma, kuid pärast seda jätkas õhtupoolikul alanud langemist. "Täna hommikuks oli vesi langenud pea pool meetrit, nii et hommikul kella seitsmeks oli vesi tubades põranda tasapinnast all pool."

"Täna kella 11 paiku läks suurem rüsijää juba selliselt liikuma, et hetkel on elamutesse võimalik ligi saada ja vesi on jäänud ainult madalamatesse lohkudesse," lisas Kaldasaun, kelle sõnul pole enam põhjust karta uue ummistuse tekkimist ega vee tõusma hakkamist.

Kaldasaun märkis, et kuna veetase oli eile Linnuriigi elamupiirkonnas olevates majades üsna kõrge, siis on kõik sealsed elumajad, mida on kokku kuus, saanud päris suuri kahjustusi.

"Veetase võis kõige madalama hoone toas olla tipphetkel poole meetri juures, mis tähendab, et nii põrandad, seinasoojustus kui ka elektrijuhtmestik ja osa seadmeid on tõenäoliselt saanud veekahjustusi. Nende kahjustuste kõrvaldamine võib olla päris aja- ja töömahukas protsess," nentis Kaldasaun.

"Ilmselt saavad elanikud praegu alustada korrastus- ja remonditöödega ja ühiselt kindlustustega tegema hakata hindamisi ja kalkuleerima remondiprotsessi. Sees elamiseks pole hooned ilmselt hetkel kõlbulikud," sõnas Kaldasaun.

Lääne päästekeskus hoiab täna silma peal veel Surju piirkonnal, kuid Kaldasauna sõnul on veetase praegu alanemas igal pool Pärnu jõe alamjooksul.