Bostoni politseiülem Edward F. Davis ütles, et mees, keda tuntakse maratoni pommiplahvatuste kahtlusalusena number 2, kes kandis tagurpidi valget nokkmütsi ja oli see, kes pommid maratoniraja finišijoone juurde asetas, on see keda föderaal-, osariigi ja kohaliku politsei hiigeloperatsiooni käigus tabada püütakse, vahendab Boston Globe.

„Me usume, et see on terrorist,“ ütles Davis kohaliku aja järgi kell 4.30 reedel ajakirjanikele. „Me usume, et see mees on siin, et inimesi tappa.“

Politsei hoiatas Watertowni elanikke, et nad kodudes püsiksid avaksid ukse vaid vormirõivais politseinikele. Autojuhid ei tohiks mingil juhul tänavatel peatuda.

Osariigi politseikoloneli Timothy Albeni sõnul sai öine vägivald alguse umbes kell 20.30 kohaliku aja järgi, kui politsei sai teate röövi kohta toidupoes MIT lähedal. Mõni minut hiljem tulistati mitu korda MIT politseinikku tema autos MIT Hoone 32 lähedal.

Politseinik kuulutati Massachusettsi üldhaiglas surnuks.

Veidi aega hiljem kaaperdasid kaks meest relva ähvardusel Mercedese maasturi, mille omanikul õnnestus Memorial Drive'i tanklast põgeneda. Maastur jätkas teed Watertowni suunas ja sellele järgnes pikk rivi politseisõidukeid.

Tagaajamise käigus avasid kaks kahtlusalust tule Watertowni politsei ja transpordipolitseiniku pihta, kes on kriitilises seisundis haiglas.

Tulevahetuse käigus sai mees, keda tuntakse maratoni pommiplahvatuse kahtlustalusena number 1, haavata. Ta võeti vahi alla, kuid suri hiljem Bostoni haiglas.

Politsei on seejärel tegelnud teise kahtlusaluse otsimisega.