Sel aastal toimuvad konnatalgud viies kohas: Leie-Oiu teelõigul Viljandi-Tartu maanteel, Piibe maanteel Tammikul, Soodlas ja Nelijärvel ning Kiisa alevikus Saku vallas. Talgukohtades panevad vabatahtlikud püsti ajutisi konnatõkkeid, mille taha kogunenud kahepaiksed korjatakse kokku ning toimetatakse turvaliselt üle tiheda liiklusega maantee.

Konnarändest teada andmiseks on välja pandud ka hoiatusmärgid, mida tasub eriti õhtuhämaruses sõites jälgida ja sõita ettevaatlikult.

Kevadine soojalaine on esimesed konnad liikvele ajanud Tammiku talgukohas, kuhu eile õhtul vabatahtlikud abilised kogunesid.

Lähipäevadel algab massiline konnade ränne ka teistes talgukohtades, kuhu on praegu registreerunud üle 100 konnasõbra.

"Eestis hukkuvad kevadeti maanteedel peamiselt rabakonn, rohukonn, kärnkonn ja vesilik," ütles Piret Pappel MTÜ-st Põhjakonn.

"Kuna keskmiselt vaid üks protsent kullestest jõuab sigimisikka ja kahepaiksetel on looduse toiduahelas väga tähtis koht, on tegu suure probleemiga," lisas Pappel.

Talgutel osalemiseks ning täpsema info saamiseks külastage kodulehte aadressil www.elfond.ee/konnadteel või Facebooki lehte www.facebook.com/konnadteel

"Konnad teel(t)" projekti toetab Keskkonnainvesteeringute Keskus ja korraldavad Eestimaa Looduse Fond koostöös maanteeameti, keskkonnaameti ja MTÜ-ga Põhjakonn.

2012. aastal päästeti konnatalgutel ligi 11 000 kahepaikse elu.