"Esialgse kahtlustuse järgi tutvusid need isikud Tallinna lõbustusasutustes välisriigi kodanikega, kutsusid neid erinevatesse kohtadesse alkoholi tarvitamist jätkama, uinutasid kannatanud joogi sisse segatud psühhotroopsete ainetega ja seejärel võtsid nende pangakaarte kasutades nende arvetelt raha," ütles Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Arno Põder Delfile.

Põder lisas, et Põhja ringkonnaprokuratuur taotleb Harju maakohtult eeluurimise ajaks kolme kahtlustatava vahistamist, kuid kuna kriminaalasja uurimine on praegu väga varajases järgus, siis pole võimalik selle kohta täiendavat infot avaldada.

“Tegu on pikaajalise ja väga mahuka politseitööga, oleme jõudnud praegu nende kuritegude lahendamise võtmefaasi. Seega on väga kahju, et praeguses uurimisstaadiumis on meedias avaldatud menetluslikke detaile, see võib meie edasisi planeeritud tegevusi pärssida,“ sõnas Põhja prefektuuri kriminaalbüroo juht Priit Pärkna.

Kriminaalasja kohtueelset uurimist viib läbi Põhja prefektuuri organiseeritud ja raskete kuritegude talitus ning juhib Põhja ringkonnaprokuratuur.

Soome ajalehe Iltalehti kirjutas täna, et Tallinna kriminaalpolitsei paljastanud erakordselt laialdase ja professionaalselt tegutsenud kuritegeliku jõugu, mis tegeles turistidele teovõimetuks muutva aine manustamise ja nende röövimisega.

Jõugul oli kasutada oma autojuht ning peibutuslindudena paarkümmend küpsesse ikka jõudnud naist, kirjutab Iltalehti.

Esialgse kahtlustuse järgi tutvusid need isikud Tallinna lõbustusasutustes välisriigi kodanikega, kutsusid neid erinevatesse kohtadesse alkoholi tarvitamist jätkama, uinutasid kannatanud joogi sisse segatud psühhotroopsete ainetega ja seejärel võtsid nende pangakaarte kasutades nende arvetelt raha.

Soome politsei teatel on jõugu ohvriks langenud mitmeid kümneid välisturiste. Enamik neist soomlased.

Vabakutselistena tegutsenud naised valisid oma ohvrid välja eeskätt Tallinna kesklinna populaarsetest lõbustusasutustest. Tavaliselt ei pakkunud naised seksiteenuseid, vaid hakkasid välja valitud ohvriga mesijuttu rääkima. Mingil hetkel õhtu või öö kuludes tilgutati ohvri klaasi teovõimetuks muutvat vedelikku.

Hetke pärast oli ohver täielikult jõugu kontrolli all.

Ohvrid viidi sageli kesklinnast välja. Üks sellistest kohtadest oli halva kuulsusega linnaosas asuv saunabaar. Ohvri rahakott tehti tühjaks ja välja uuriti ka krediitkaardi limiit. Uimastatud ohvrit hoiti magavana, kuni tema arve oli pangaautomaadi juures tühjaks tehtud.

Uimastavate tilkade mõjul kuulas ohver sõna ega hakanud vastu. Nii oli kerge kätte saada ka krediitkaardi PIN-kood.

Kontod tühjendati lähedalasuva pangaautomaadi juures. Saagiks saadi mõnikord alla 500 euro, aga mõnikord ka mitmeid tuhandeid eurosid. Pärast ohvri tühjendamist sõidutati ta enamasti tagasi hotelli lähistele.

Kui ohver järgmisel päeval ärkas, ei mäletanud ta öösel toimunust midagi. Osa ohvritest märkas krediitkaardi tühjendamist alles kodumaal.