Advokaadid esitasid Moskva linnakohtu esimehele Olga Jegorovale kaebuse ansambli liikmete süüdimõistva otsuse äramuutmise keeldumise suhtes, vahendab BNS. "Pussy Riot kaitse palub lõpetada selle asja menetlemine kuriteokooseisu puudumise tõttu," teatas Vene õiguskaitseorganisatsioon Agora kolmapäeval.

Ansambli liikmete kaitse seisukoht on, et kohtuotsused on langetatud "rikkudes jämedalt kriminaal- ja protsessuaalseid seadusi ja need tuleb tühistada".

Kui Jegorova keeldub kaebust rahuldamast, siis kavatseb ansambliliikmete kaitse pöörduda Venemaa ülemkohtusse.

Jegorova ütles varem, et tema kompetentsi kuulub Pussi Rioti liikmete karistuse kergendamine. "Rääkida selles, kas selles asjas on kuriteokoosseis või mitte, on vara, sest kindlasti tuleb advokaatidelt mulle selle kohta kaebus," ütles Jegorova.

"Minu võimuses on nende karistust kergendada," lisas Moskva linnakohtu esimees.

Maria Aljohhina, Nadežda Tolokonnikova ja Jekaterina Samutsevitš mõisteti eelmise aasta augustis süüdi usuvihast ajendatud huligaansuses ning neile määrati karistuseks kaheaastane vabadusekaotus. Kolmik esitas 2012. aasta märtsis Moskva Lunastaja Kristuse kirikus president Vladimir Putinit kritiseerinud laulu.

Samutsevitš vabastati hiljem apellatsiooni alusel.