Kaks pommi, mis plahvatasid esmaspäeval Bostoni maratoniraja ääres 12-sekundise vahega, tapsid kolm ja vigastasid 183 inimest, vahendab CNN.

Üks oli kiirkeetjasse paigutatud pomm, mis oli peidetud seljakotti, teatas föderaalne juurdlusbüroo FBI. Lõhkekeha sisaldas ka laiali lennanud tükke, sealhulgas naelu ja kuullaagreid.

Teine pomm oli samuti metallanumas, kuid FBI teatel pole piisavalt tõendeid, et kindlaks teha, kas see oli samuti kiirkeetja.

USA valitsus on minevikus föderaalagentuure kiirkeetjate eest hoiatanud. Tegemist on õhukindlate pottidega, mida kasutatakse toidu kiireks keetmiseks, kuid neid on ka varem lõhkeaine ja laiali lendavate väikeste esemetega täidetud ning õhku lastud.

Vähemalt ühe Bostoni plahvatuse toimumispaigal leitud kiirkeetja tükid, naelad ja nailonkotid saadetakse FBI laboratooriumi Virginiasse, kus tehnikud üritavad seadeldisi rekonstrueerida.

Seni leitud tükkide järgi võib oletada, et mõlemad pommid olid kuueliitristes anumates, teatas Bostoni õiguskaitseorganite esindaja. Leiti ka osa mikroskeemist, mida võidi kasutata seadeldise detoneerimiseks, ning katuselt kiirkeetja kaas.

Õiguskaitseorganite esindaja ütles, et pommid pandi tõenäoliselt plahvatama taimerite abil. FBI teatas aga, et sütikusüsteemi üksikasjad pole veel teada.

Rünnakust jäi Bostoni politseile maha kõige keerulisem kuriteopaik, millega kogu ajaloo jooksul on tegeldud, ütles sealne politseiülem Ed Davis.

Võimud uurivad enam kui 2000 vihjet ning massiliselt fotosid ja videolõike, kuid paluvad avalikkuselt täiendavat abi juhtlõngade ja piltide näol.