Mäletatavasti on sarnase tembuga hakkama saadud ka Tallinnas – möödunud suvel toimus öine istutusaktsioon ning hommikused tööle minejad võisid näha lilli Tehnika tänaval.

Nojah, eks tegelikult ole geriljaaednikud pigem ikka lillearmastajad ning tänavate asemel eelistavad nad istutamiseks igava välimusega pargipervi või teeääri. Aga teisest küljest võib moldovalasi mõista – kuidas sa saad vastu panna, kui tänav kangesti kevadiselt künklikku peenramaad meenutab?

Tulles tagasi kodumaale, tuleb tunnistada, et ega meilgi asjalood suurepärased pole. Ja püüdes leida säärase olukorra põhjuseid, tuleb esmalt nentida, et raha teede jaoks ju tegelikult leidub. Selle tunnistuseks olgu üledimensioneeritud mitmetasandiline Mäo või Ülemiste liiklussõlm. Aga kui raha on olemas, miks siis linnatänavad korrast ära on?

Vastuse saamiseks tasub heita pilk 2013. aasta linnaeelarvele. Sealt näeme, et teede remondiks on ette nähtud ligi 4 miljonit eurot.

Samas kulub ajalehe Pealinn/Stolitsa ja Roheline pealinn välja andmiseks, raadios ja televisioonis eesti- ja venekeelsete saadete näitamiseks, linna ametlike teadete avaldamiseks ja BNSi infoteenuse tellimise jaoks veidi üle 2 miljoni ning Tallinna Televisiooni jaoks veel ligi 3 miljonit eurot. Seega teavitatakse linnakodanikke valimisaastale kohaselt suurema summaga, kui kulub teede remondiks.

Mäletatavasti on lisaks lilledele hakanud ettevõtlikule kodanikule kätte ka tellised, millega Männiku teel tänavaauke lapiti. Ja kui linn peab ka edaspidi propagandat teedest tähtsamaks (jäävad ju jalgrattateed sel aastal päris ilma rahata), siis ei jäägi muud üle, kui kogukonnaga ühisel jõul ja nõul teid lappida. Postkasti potsatavast materjalist peaks selleks ju jaguma...