Tallinna Sadama nõukogu esimees, reformierakondlasest ärimees Neinar Seli valiti eelmisel aastal Eesti Olümpiakomitee presidendiks. Kuna Tallinna Sadam on ka suur spordi sponsor, tajus Tallinna Sadamat kureeriv majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts, et tegemist on huvide konfliktiga ja nõudis, et Tallinna Sadam peab lõpetama olümpiakomitee sponsoreerimise, kui Seli valitakse selle presidendiks.

"Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium analüüsib kõigi haldusala riigiettevõtete praegust sponsorlust ja vajadusel tuleb seda muuta. Arusaam, et Tallinna Sadam või ka teised riigiettevõtted võiks olla minikultuurikapitalid, on kurvastav ja kummastav. Äriühing ei pea kõike toetama, vaid tegema seda siis ja ainult siis, kui see on vajalik ettevõtte tegelike äriliste eesmärkide saavutamiseks," kommenteeris Parts.

25. veebruaril saatis Tallinna Sadama juhatuse esimees Ain Kaljurand kultuuriministeeriumile kirja, kus teatas, et Tallinna Sadam on hetkel välja töötamas ettevõtte uut sponsorluspoliitikat, mille kohaselt
soovitakse muuhulgas jätkata kultuuri- ja spordivaldkondade toetamist. Ta palus kultuuriministeeriumilt nägemust, mismoodi võiks nende hinnangul edaspidi välja näha Tallinna Sadama poolne kultuur- ja spordiürituste sponsoreerimine.

"Spordivaldkonnas sponsorrahade jagamisel soovitab kultuuriministeerium kasutada professionaalse institutsiooni Eesti Olümpiakomitee kaasabi," kirjutas Kaljurannale vastu kultuuriministeeriumi kantsler Paavo Nõgene. Ehk siis Neinar Seli juhitav Tallinna Sadam peaks kultuuriministeeriumi hinnangul jagama raha olümpiakomiteele, mille presidendiks on samuti Neinar Seli.

Märkimist väärib, et Nõgese eelkäija kultuuriministeeriumi kantsleri kohal, Siim Suklese, valis Seli olümpiakomitee tegevust igapäevaselt juhtivaks peasekretäriks.