Londoni maratoni peakorraldaja Nick Bitel ütles, et politseiga võeti turvaküsimuste arutamiseks ühendust kohe, kui kuuldi uudist Bostonis toimunu kohta. Biteli sõnul oli tegemist väga kurva päevaga kergejõustiku ja maratonikorraldajate jaoks, kirjutab Washington Post.

Spordiametnike kõige käegakatsutavamad reageeringud kolm inimelu nõudnud ja enam kui 140 vigastanud plahvatustele olid jäähokiliiga NHL esmaspäevaõhtuse mängu Boston Bruins-Ottawa Senators edasilükkamine ja korvpalliliiga NBA teisipäevase mängu Boston Celtics-Indiana Pacers ärajätmine. Mõlemad mängud pidid toimuma Bostonis.

Esmaspäevaste plahvatuste mõju oli kiiresti näha ka mujal. NHL-i mängu eel Nashville'is kohaliku Predatorsi ja Vancouver Canucksi vahel otsisid areeni enne uste avamist läbi pommikoerad ning pesapallimängul Los Angeleses Padresi ja Dodgersi vahel olid valves relvastatud politseinikud.

Miami pesapallistaadioni sissepääsu juures patrullis esmaspäeva õhtul politseinik saksa lambakoeraga.

NBA mängule Washington Wizardsi ja Brooklyn Netsi vahel New Yorgis suundunud fännid seisid pikkades järjekordades, kui neid ja nende kotte põhjalikult läbi otsiti.

„Ma sain meeldetuletuse ühelt meie turvamehelt. „Hei, te teate, et meil on suur üritus suures hoones suures linnas. Nii et hoidke silmad ja kõrvad lahti. Kui näete midagi, andke meile teada,““ rääkis Netsi ajutine treener P. J. Carlesimo. „Loomulikult mõtled, et me oleme ka võimalik sihtmärk.“

Indianapolise ringraja pressiesindaja Doug Boles ütles, et esmaspäevase rünnaku arutamine on osa tulevastest nõupidamistest, millel lepitakse kokku, millised ettevaatusabinõud tarvitusele võetakse.

Hobuste võiduajamine Kentucky Derby toob igal aastal Churchill Downsi raja äärde kokku kuni 250 000 pealtvaatajat. Viimati karmistati seal turvameetmeid pärast Osama bin Ladeni surma.

„Sel aastaajal oleme me alati tihedas kontaktis kümnete föderaalsete, osariigi ja kohalike õiguskaitse ja avaliku ohutuse alaste partneritega, kes teevad meiega igal aastal koostööd meie suurürituse turvalisuse ja julgeoleku küsimustes,“ ütles Churchill Downsi pressiesindaja John Asher. „Me oleme nendega tihedas kontaktis ja toetume suuresti nende oskusteabele, nagu me alati teeme.“