"Käisime riigikogu liikmete tervist uurimas ka eelmise aasta südamenädalal ning riigikogulaste tervislikke näite võib pidada heaks. Loodame, et sel aastal on olukord veelgi parem," sõnas Tervise Fondi juhataja Eero Merilind.

Temas sõnul taheatakse riigikogu külastamisega juhtida inimeste tähelepanu terviseriskidele, mida istuv töö ja kiire elutempo põhjustavad.

Merilind kutsus üles kõiki neid, kes pole aastaid oma tervist kontrollinud, tegema väikest visiiti perearst või pereõe juurde, et kontrollida vererõhku, kolesterooli, veresuhkrut ning oma südame tervist.

Professor Margus Viigimaa kinnitusel on inimesed muutunud aasta-aastalt terviseteadlikumaks, mida kinnitab ka fakt, et alates 2002. aastast on kuni 65-aastaste suremus südame-veresoonkonna haigustesse püsiva langustrendiga.

"Neid, kes harrastavad tervisesporti rohkem kui kord nädalas, on kokku 36 protsenti ja see arv on kasvanud, eriti keskealiste meeste hulgas," märkis Viigima. "Aastatepikkune töö ning tänuväärsed tervislikkust rõhutavad kampaaniad on hakanud lõpuks vilja kandma."

Südamenädalat tähistatakse Eestis alates 1993. aastast. Tänavu 21. korda tähistatav Südamenädal „Sinu sammud loevad“ toimub 15.–21. aprillini ja keskendub liikumisele.