Kella 23-ks USA idaranniku aja järgi oli haiglatesse viidud 144 inimest. Kolm inimest, sealhulgas 8-aastane poiss, oli surnud ning 17 inimest kriitilises seisundis, vahendab CNN.

Paljudel patsientidel olid lõikehaavad ja kriimustused, kuid inimestest on välja võetud ka kuullaagri kuule, mis viitab sellele, et pommid olid ehitatud materjali laiali paiskama, ütles üks terrorismiekspert.

Arstid on läbi viinud vähemalt kümme amputeerimist ja tegelnud paljude jalavigastustega, mis viitab sellele, et lõhkekeha oli madalal maapinnal.

Bostoni Brighami ja naistehaigla esindaja Tom Langfordi sõnul olid kõige tavalisemad luu- ja koevigastused. 28-st haiglasse toodud patsiendist üheksal on vigastused, mis seavad potentsiaalselt ohtu inimeste jäsemed.

Massachusettsi üldhaigla traumakirurgi Peter Fagenholzi sõnul toodi haiglasse 29 patsienti, kellel olid peamiselt laiali lennanud kildudest saadud haavad. „Paljud patsiendid olid pihta saanud suure hulga väikeste metallitükkidega,“ ütles Fagenholz. „Mõned inimesed on juba küsinud, kas need olid kuullaagri kuulid või pommiosad. Me ei oska öelda, kas need olid pandud sinna meelega või kas need olid lihtsalt osa ümbrusest.“

Fagenholzi sõnul on enamik tõsiseid haavu kombineeritud ja keerulised keha alaosa vigastused, mis hõlmavad veresooni, luid ja kudesid. Mõnedel patsientidel on tulnud jäsemeid amputeerida.

„Mitmed patsiendid vajavad korduvaid operatsioone ja operatsioonide seeriaid mõne järgmise päeva jooksul,“ ütles Fagenholz ning lisas, et on opereerinud järjest ligi 14 tundi.