Saarts ütles, et rahvuslikkuse nišš Eesti poliitmaastikul on juba täidetud ja uuele jõule siin tegelikult ruumi enam pole, vahendas ERRi uudisteportaal "Aktuaalset Kaamerat".

Tema hinnangul erakonda valimistel suur edu ei saada, sest neil pole välja panna tuntud inimestest koosnevat nimekirja.

"Ma kardan, et Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna küsimus tugeva organisatsiooni ja väga tugeva kandidaatide galerii suhtes on pigem negatiivse vastusega. Neid kandidaate nii tugevaid ei ole ja ei ole ka erakonna nii tugevat organisatsiooni," selgitas Saarts.

Eesti Konservatiivne Rahvaerakond on välja kasvanud Eestimaa Rahvaliidust, kes otsustas mullu erakonna nime vahetada ja ühines ka Eesti Rahvusliku Liikumisega.

Täna Tallinnas Mustpeade Majas toimunud Konservatiivse Rahvaerakonna kongressil valiti erakonna esimeheks endine suursaadik Venemaal Mart Helme. Tema poolt hääletas 257 kongressi delegaadist 253.

Mart Helme ütles oma programmilises kõnes, et Eesti Konservatiivne Rahvaerakond ongi see uus jõud, mida kõik on oodanud.

„Kõik, kes te unistate paremast Eestist, kõik, kes te jagate meie programmilisi vaateid, ärge vaevake ennast sektantlusega, ärge otsige tühiseid erimeelsusi vaid otsige koosmeelt – ja ühinege meiega. Kõik, kes te olete oma vanades erakondades pettunud – tulge meiega. Ja kõik, kes te ei taha enam anda oma häält jõududele, kes teid on lakkamatult alt vedanud – toetage meid,“ rääkis ta.