Geiabielude vastase protestiürituse nimega “Le Manif pour Tous” (Protestikäik kõigile) korraldanud prantsuse koomik Frigide Barjot ütles, et senati heakskiit on häbiväärne.

"Prantsuse inimesed ei taha seda seadust. Mida nad peaksid tegema? Nad (senati liikmed -toim) kiirendavad seaduse läbiminemist. Hollande tahab verd ja seda ta ka saab," vahendas Barjoti uudisteportaal The Local.

"Me elame diktatuuri all. Vabariigi President on meid giljotineerinud," lisas Barjot.

Erakonna UMP esindaja Christian Jacob nõustus homoabielude vastastega, öeldes, et "Vabariigi President riskib vägivaldse vastasseisuga prantslastelt."

UMP teine liige Hervé Mariton lisas, et antud otsus "õhutab kodusõda".

Rahvarohked meeleavaldused üle Prantsusmaa

Eilne hääletus leidis aset homoabielude vastaste pidevate meeleavalduste taustal.

Märtsis kogunesid sajad tuhanded demonstrandid, sealhulgas kohalikud geiaktivistid üle Prantsusmaa tänavatele, protestiks valitsuse plaanile legaliseerida samasooliste abielud.

Jaanuaris avaldas samasooliste abielude legaliseerimise vastu pelgalt Pariisis meelt ligi 300 000 inimest.

Homoabielude vastased keelduvad alla andmast

Samasooliste abielude vastased keelduvad alla andmast ning teatasid, et järgmine massimeeleavaldus toimub Pariisis mai lõpus.

Prantsusmaa konstitutsioonikohus, millel on volitused seadused tagasi lükata, kui need on põhiseadusevastased, on teatanud, et aktsepteerib parlamendi otsust, ükskõik milline see ka ei oleks.

Tänu senati heakskiidule seisavad seaduse vastuvõtmise teel nüüd ees vaid alamkoja rahvusassamblee liikmed.

4. aprillil avaldatud küsitluse tulemuste järgi on 53 protsenti prantslastest homoabielude legaliseerimise poolt, kuid 56 protsenti on samasoolistele laste adopteerimise õiguse andmise vastu.