Manni
12.04.2013 01:34
Eestlased ei lase võõraid endale väga lähedale pugeda ja seepärast on teietamine ka suurepärane vahend distantsi hoidmiseks.

hoiame teietamist
12.04.2013 07:37
Teietamine annab suurema vabaduse, sinatamine paraku piirab ja muutub omamoodi teesklemiseks. Too Skandinaavia suur sinatamine on suurelt ka teesklus. Elame-oleme ikka eestlaslikult ja omamoodi.

teietaja
12.04.2013 08:59
Kahel käel kirjutan alla! Kui palju võimalusi inimsuhete eri tasandite markeerimiseks pakub Teie/sina kasutamine:
Teie - lugupidav, austav, lihtsalt võõras; aga ka tõrjuv, piiritlev, eemaletõukav.
Sina - võrdsustav, sõbrustav, lähedustpakkuv; aga ka semutsev või suisa alandav, sõltuvalt hääletoonist, millega neid sõnu ütleme või kirjutame.

On raske hakata kasutama "sina" suhtlemaks endast oluliselt vanemate/positsioonikamate inimestega lihtsalt seetõttu, et selles kollektiivis on otsustatud kõiki sinatada. Õnneks kohtab tavaelus aina vähem samast dilemmast tulenenud kolmandas isikus suhtlemist "Kuidas temal läheb?" "sinul/teil" asemel.

inemuri
12.04.2013 08:12
Nõustun artikli autoriga, ka mulle ei meeldi tüübid, kes "sina" abil üritavad külje alla pugeda, läheneda millegi mahaparseldamise strateegiaga.

Aga kuidas toimida siis, kui "teie" kipub jääma distantseerivaks ja külmaks? Olen isegi kimbatuses olnud, et mida teha, kui inimene on juba pikalt tuttav, aga ikkagi õppejõud, ülemus või staažikas kolleeg ja kuidagi ei paindu sinatama. Siinkohal meeldib mulle väga jaapani keelekultuur, kus meie "sina" ja "teie" vastete vahele ning üles- ja allapoole jääb veel mitmeid vorme, aga kõik on kuidagi paigas. Pole mingit segadust, kuidas kõnetada poemüüjat või sõbra isa või ülikooli õppejõudu. Ning ka teietada võib südamlikult ning ilma kahtluseta, et see kuidagi kalk oleks.

Twitter

Margo ‏@Margoko
Arnold Rüütel 1990.aastal: "Saadikutel peaks võimaldama osta oma saadikuvolituste aja jooksul isiklik sõiduauto." #autoostuluba #timehop

Olav Osolin ‏@osokas
Ei saa öelda, et araablastel stiili poleks: ka politseinik on inimene ja väärib normaalset autot. http://goo.gl/drQ1r

Hajaveeb ‏@hajaveeb
Rikkuse ja vaesuse vahel haigutab sügav kuristik - seda nimetatakse halliks igapäevaeluks.

Peeter Koppel ‏@PeeterKo
Rikas ei ole mitte see, kes palju teenib, vaid see, kes kuu lõpul deebetkaardiga maksab. - Harjumaa

Hajaveeb ‏@hajaveeb
Kui poliitik kutsutakse vaibale siis tõenäoliselt satub ta ikkagi lõpuks parketile.

Erki Peegel ‏@ErkiPeegel
Rakvere teatri juht Tartu asub tööle Tallinnas.

Urmas ‏@ojaurm
Kapo otsib Venemaa jaoks luuranud spiooni - konkursil osalemiseks palume saata oma isikuandmed stirlitz@kapo.ee http://bit.ly/10YfstW

Allar Tankler ‏@tankler
Lugesin,et Kapo ootab infot Venemaa jaoks spioneerinud Manfred Seywaldi kohta ja mōtlesin kohe googeldada, et äkki leian midagi #abivalmis

Lauri Tankler ‏@LauriTankler
Just a reminder to my American friends. I still do my taxes online, in about 4,7 minutes, like every year. How much does your time cost?

Meelis Mandel ‏@meelismandel
Riigisaladuse juurdepääsuloa omajad ja taotlejad võtavad kiirlaene, heidab kapo ette. Võiks olla uus kõrge palgaaste - riigisaladuse omajad.

Andres Tropp ‏@andrestropp
@meelismandel no aga riigisaladuse käitlemise eest ju makstaksegi lisatasu.