Aastaraamatust leiab ootuspäraselt mahuka peatüki Venemaalt lähtuva propagandategevuse kohta ning nenditakse, et idanaabri võimuesindajad on üha enam kõnelemas „pehme jõu“ kasutamisest riigi välispoliitiliste eesmärkide saavutamisel.

Kui paar aastat tagasi tekitas teatavat üllatust tõsiasi, et kapo aastaraamat ei käsitlenud Keskerakonna rahastamisskandaali, siis ka tänavu parteilisest idarahast juttu ei olnud ning Aegi sõnul midagi sarnast viimase aasta jooksul aset leidnud ei ole.

Küsimusele, kas mõni parlamendierakond on möödunud aasta jooksul Venemaalt rahalist või moraalset tuge saanud, vastas Aeg, et sellise raha liikumise kohta neil andmed puuduvad.

Eelmises kapo aastaraamatus oli üsna pikalt käsitletud venekeelsete koolide temaatika ning sellega seoses käis läbi ka Tallinna abilinnapea Mihhail Kõlvarti ja riigikogulase Yana Toomi nimi.

Küsimusele, kas Kõlvart ja Toom on jätkuvalt kaitsepolitsei kõrgendatud tähelepanu all, vastas Aeg, et kapo ei hoia persoonist lähtuvalt kedagi kõrgema tähelepanu all.

„Jälgime ikka pigem protsesse. Kui eelmisel aastal rääkisime Kõlvartist või Toomist, siis nende nimed olid sisse toodud kaasnevalt haridustemaatikaga,“ ütles ta.

Aeg meenutas, et vastavalt seadusele oli sätestatud tähtaeg ja eesmärk, mil minnakse teatud osas eestikeelsele õppele üle ka venekeelsetes koolides, kuid Kõlvart ja Toom asusid vastutegevusele, et seda seadust mitte jõustada ning see tõigi nad kapo huviorbiiti.