Otsustasin esimesena pöörduda Haabersti linnaosa valitsuse avalike suhete nõuniku poole. Telefonikõnes ei osanud ta mulle vastust anda, kuid soovitas talle saata oma küsimuse e-posti. Nii ma tegin. Selle peale oskas ta mind suunata Tallinna Kommunaalametisse, kes korraldab kõikide Tallinna linnale kuuluvate teede ja tänavate remonttöid.

Võtsin soovitust kuulda ja kirjutasin kommunaalametisse: "Millal on plaanis parandada Õismäel asuvaid teid?"

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sulg vastas, et küsimus on väga umbmäärane, millele saab anda vaid samaväärse vastuse.

Olin pettunud. Oskasin esitada liiga umbmäärase küsimuse. Teritasin siis veidi ja mõtlesin, et küsin hoopis kaks küsimust: "Millist Õismäel asuvat tänavat on järgmisena plaanis korda teha? Millal see aset leiab?"

See küsimus oli sobiv ja sain lõpuks oodatud vastuse ka Delfi lugeja küsimusele. Sulg kirjutas, et seoses löökaukude igapäevase tekkimisega jälgib Tallinna Kommunaalameti lepingupartner Tallinna Teede Aktsiaselts pidevalt teede seisukorda ning parandab auke päevasel ja öisel ajal.

"Talvisel perioodil teostatakse ainult möödapääsmatuid remonttöid, töö suviste asfaldisegudega ei ole ilmastikutingimuste tõttu võimalik. Talveperioodil on võimalik teostada remonttöid ainult regenereeritud mustseguga, mille kasutamine on võrreldes suvise asfaltseguga ligi kolm korda kallim. "

"Sellest tulenevalt likvideerime kuni kevade saabumiseni esmajärjekorras väga sügavad ja avariiohtlikud löökaugud. Suuremahuline teekatete remont algab pärast asfalditehaste käivitamist, tõenäoliselt aprilli teises pooles, kui ööpäevane keskmine temperatuur tõuseb pluss viie kraadini.
Õismäe linnaosas on aprillikuus teostatud teede ja tänavate remonttöid Ehitajate teel, Õismäe teel, Paldiski maanteel ja Järveotsa teel. Aprillikuu lõpuks teostab Tallinna Kommunaalamet koostöös Tallinna Teede Aktsiaseltsiga teede seisundi ülevaatuse, mille alusel koostame täpse remondikava, mida täidame vastavalt eraldatud vahenditele."