Välisministeeriumi asekantsler Lauri Bambus märkis aukonsulaadi avamisel, et Eesti ja Andorra suhted on head, samas leidub neis veel küllaga arenguruumi.

„Eestil on nüüd Andorras aukonsul, kes on meie hea sõber ja koostööpartner. Saame temale toetuda riikidevaheliste tihedamate äri-, turismi- ja kultuurisidemete loomisel. Andorra on eestlastele huvipakkuv turismisiht ning loodetavasti kasvab ka andorralaste turismihuvi Eesti vastu,“ sõnas asekantsler Lauri Bambus välisministeeriumi vahendusel.

Andorra justiits- ja siseminister Xavier Espot Zamora rõhutas, et väikeste riikide jaoks on aukonsulaadi olemasolu suurepärane võimalus luua kontakte riikide ja rahvastega ning sealhulgas elavdada majandussuhteid.

Eesti uue aukonsuli Antoni d’Ortodó Lloveras-Puigi konsulaarpiirkonnaks on Andorra Vürstiriigi territoorium. Aukonsulaat asub aadressil C/ ESTEVE DOLSA, nº 25- 1er, Andorra la Vella, AD500.

Aukonsul Antoni d’Ortodó Lloveras-Puig on sündinud 1950. aastal Barcelonas. Ta on õppinud Barcelona Ülikoolis õigusteadust ning omandanud kunstiajaloolase kutse. Aukonsul Antoni d’Ortodó Lloveras-Puig on töötanud advokaadina, kuid on tegelenud samuti kinnisvaraarenduse ja finantsettevõtlusega. Ta on ettevõtte Encofrats Especials PPB, SL juhatuse esimees ning kinnisvaraettevõtte CIIP tegevjuht.

Aukonsul Antoni d’Ortodó Lloveras-Puig kõneleb katalaani, prantsuse, hispaania ning inglise keelt.