Lange'i sõnul on ebaõiglane, et jalakäijatele põleb roheline tuli vähem aega kui autodele. "Ma ütleks, et see on ebaõiglane sel määral, kuivõrd rahvas, linn või piirkond väärtustab autosid. Saksamaal on näiteks Braunschweigis jalakäijatele mõeldud foore, mis on rohelised vähem kui viis sekundit. Mõnikord on jalakäijate järjekord nii pikk, et nad ei saagi rohelise tule ajal teele astuda ja peavad ootama veel minut aega, kuni tuli jälle roheliseks läheb. Nii on väga tõenäoline, et jalakäijad rikuvad liiklusreegleid ja ületavad tee punase tulega," märkis liikluspsühholoog.

Delfi käis uurimas, milline on olukord Tallinnas. Üsna pea sai selgeks, et meie liikluskultuur pole Saksamaa omast sugugi jalakäijasõbralikum.

Pärnu maanteel Draamateatri vastas oli varem reguleerimata ülekäigurada, kuhu hiljuti paigaldati ka valgusfoorid. Selgus, et kui autodele põleb seal roheline tuli 60-70 sekundit, siis jalakäijatel tuleb ühelt poolt teed teisele jõuda kõigest 10 sekundiga. Ei tulnud just kaua oodata tõdemaks, et üle pooltel jalakäijatel tuli liiklusreegleid rikkuda, sest foorituli läks punaseks enne kui tee ületatud.

Veelgi enam ajavad närvi mustaks aga ülekäigud, kus peab ühelt poolt teisele jõudmiseks läbima mitmeid fooridega ääristatud ohutussaari. Üks nendest asub Kristiine keskuse ees. Vaata videost, kui kaua läks meil aega, et jõuda keskuse eest Statoili!