"Need on väga olulised komponendid, et luua soodne investeerimiskliima. Meie kogemus kinnitab, et avatud ja läbipaistev süsteem, milles vajatakse võimalikult vähe bürokraatide sekkumist, on parim," ütles Ansip, keda saadavad visiidil Ukrainasse investeerinud Eesti ettevõtjad.

Ukraina turul tegutseb mitmeid Eesti suurinvestoreid, kellel on pikaajaline kogemus ning huvi jätkata riiki investeerimist. Samas on oluline, et mitmete suurärimeeste probleemid Ukrainas saaksid lahenduse. Peaminister tutvustas oma Ukraina kolleegile Eesti ettevõtjaid ning nende plaane Ukrainasse investeerimisel. Delegatsiooni kuuluvad Hillar Teder, Fjodor Berman, Armin Karu ja Priit Rohumaa.

Ukraina peaminister suhtus Eesti ettevõtjate probleemidesse tõsiselt ning lubas tegutseda probleemidele lahenduste leidmiseks, et riikidevahelised investeeringud ja kaubavahetus saaksid kasvada.

Eesti investeerib Ukrainasse neli korda rohkem kui Ukraina Eestisse. Ukraina peaminister Azarov avaldas lootust, et Ukraina investeeringud Eestisse suurenevad. Peaminister Ansip kinnitas, et Ukraina ettevõtjad on Eestisse oodatud ning tutvustas kohtumisel Eesti ettevõtluskeskkonda.

"Lisaks ärikontaktide tihenemisele soovime, et suureneksid ka tavainimeste vahelised kontaktid," ütles peaminister Ansip ning kinnitas, et Eesti toetab Ukraina viisavabadust Euroopa Liiduga, et EL-integratsioon saaks toimuda ka rohujuure tasandil. Peaminister avaldas lootust, et Euroopa Liidu ja Ukraina viisadialoog kulgeb sujuvalt ja vastavad eeltingimused saavad täidetud.

Pärast kohtumist allkirjastasid peaministrid Eesti Vabariigi valitsuse ja Ukraina Ministrite Nõukogu vahelise Eesti Vabariigi diplomaatilise esinduse Ukrainas paiknemise ja Ukraina diplomaatilise esinduse Eesti Vabariigis paiknemise tingimusi käsitleva kokkuleppe, mis reguleerib riikide saatkonna hoonete õiguslikku staatust. Eesti riik avas läinud aasta lõpus Kiievis uue saatkonnahoone.

Ukraina peaminister külastas Eestit 2010. aastal. Peaminister Ansip käis ametlikul visiidil Ukrainas aastal 2007.