"Olen eksinud ja vabandan kõigi Eesti inimeste ees," ütles Terras. "See on õppetund, mille olen saanud. Kaitseväe vormikandmise reeglid on ühtsed ja keegi, ka mitte kaitseväe juhataja, ei tohi neid rikkuda."

Terras rõhutas, et lähtub oma tegevuses kaitseväe juhatajana üheselt tema antud truudustõotusest Eesti Vabariigile.

"Olen taandunud MTÜ OSMTH ja selle asutatud Carolin Illenzeeri fondi juhtorganitest," ütles Terras. "Usun, et heategevus ja abivajajate aitamine on tegevus, millega võiks tegeleda palju rohkem Eesti inimesi. Minu jaoks on andmine ja abistamine üks mu põhiväärtustest, millest loobumine ei ole võimalik."

Eesti Ekspress avalikustas täna rea fotosid kaitseväe ohvitseride osalemisest templirüütlite tseremooniatel. Üks fotodest kujutas ka templirüütlite juhti, suurprior Riho Terrast ülestõstetud mõõgaga. Ta oli sidunud kaela ümber valge lina, mille peale oli maalitud suur punane rist. Hõlsti alt paistis kaitseväe roheline vorm.

Foto on tehtud Padise kloostri varemetes toimunud templirüütlite riitusel 2010. aasta lõpul. Terras oli siis kaitseministeeriumi kantsler, auastmelt kolonel. Eesti Kaitseväe eeskirja kohaselt tohib vormi kanda vaid teenistusülesannete täitmisel.