Michal oli kohal koalitsiooni eestseisuse koosviibimisel, kui politsei- ja piirivalveameti peadirektori kandidaadi nimi Tõe Komissari konto kaudu Twitterisse lekkis. Päevaleht kirjutas täna, et kõige suurema tõenäosusega kirjutab Tõe Komissari nime all Reformierakonna Tallinna piirkonna arendusjuht Rene Ilves, kes ei kinnitanud ega lükanud seda ümber.

Päevaleht küsis Michalilt kokku viis küsimust: Kas te teate, kes on Reformierakonna liikmest aktiivne säutsuja Tõe Komissar Twitteris? Kas te toetate tema Twitteris väljendatud seisukohti? Kui te ei tea, kes on Tõe Komissar, siis kuidas selgitate seda, et esmaspäeval, mil koalitsiooni eestseisus alles käis ning siseminister oli just teatanud PPA peadirektori kandidaadi nime, jõudis praktiliselt samal hetkel Twitterisse ka Tõe Komissari tviit: Uus PPA juhi kandidaat on Elmar Vaher. (Täpsustuseks – Reformierakonnast olid sellel päeval eestseisuses lisaks Ansipile ja Tamkivile Remo Holsmer, Kristen Michal ja Martin Kukk.) Kas teie käskisite Tõe Komissaril selle tviidi praktiliselt kohe ka maha võtta? Kui see polnud teie, kes seda käskis teha, siis kes see oli?

Toome siinkohal ära Michali vastuse:

„Ma ei säutsu Twitteris aga jälgi teiste säutsumist. Las need, kel hinges on säuts, säutsuvad, ärme ole kadedad. Kevad ka tulekul, eks siis seda säutsumist olegi rohkem,“ vastas ta kirja teel.

„Elmar Vaheri kandidatuur oli, muuseas, ilma Twitterit kasutamata osadele siiski varem teada, kui koalitsiooni eestseisuses see esmaspäeval kooskõlastati. Oleks tahtnud, oleks võinud seda ka varem levitada, kui asi ametlikuks sai. Tegu on hea maine ja avalikkuse usaldust omava politseinikuga, keda arutati ka varem õiguse ja korrakaitse valdkonnaga tegelevate parlamentääride hulgas kui sellist kandidaati, kes kindlasti saaks nii koalitsiooni kui opositsiooni toe suure organisatsiooni juhtimiseks. Ain Seppik, muuseas, ka täitsa ilma Twitterita, pakkus seda nime mõned nädalad varem.“

„Koalitsiooni eestseisuses põhjustas see info, et keegi säutsus, muhelust aga mis seal ikka, info on ju tõene ja kindlasti mitte pahatahtlik,“ selgitas Michal.