Prantsusmaa presidendi jaoks pole asjad viimasel ajal sugugi hästi läinud. Tema toetus rahva hulgas on üliväike ning valitsus on haaratud maksuskandaali. Lisaks sellele selgus äsja, et kaamel, mis kingiti Hollande'ile tänuks Prantsusmaa sõjalise sekkumise eest Malis, anti hooldada ühele Timbuktu perekonnale, kes looma aga ära tappis ja nahka pani, vahendab France 24.

Hollande'i pea kohale kogunenud mustadest pilvedest kumab siiski läbi üks päikesekiir. Kaameliafääri pärast piinlikkust tundvad Mali võimud kavatsevad Prantsusmaa riigipeale ärasöödu asemel kinkida uue ja parema dromedari.

„Kohe, kui me sellest kuulsime, vahetasime me selle suurema ja parema väljanägemisega kaameli vastu,“ ütles Mali kohaliku võimu esindaja Reutersile. „Uus kaamel saadetakse Pariisi. Meil on kaameliga juhtunu pärast häbi. See oli kingitus, mis ei väärinud sellist saatust.“

Prantsusmaa juhid on ajaloo jooksul saanud kingituseks palju eksootilisi või metsloomi üle kogu maailma. Eelmisel nädalal juhtus ühe sellisega ka teine intsident. Nimelt saagis varas 1668. aastal Portugali kuninga poolt Prantsusmaa kuningale Louis XIV-le kingitud elevandi skeletil küljest võha. Politsei tabas varga jooksmas, võhk kaenlas.