„Tiheda koordineerimise kaudu Hiina ja Venemaaga on Korea valitsus jätkanud jõupingutuste tegemist Põhja-Korea veenmiseks suhtumist muutma,“ tsiteeris Lõuna-Korea uudisteagentuur Yonhap välisminister Yuni sõnu parlamendikomitee istungil, vahendab RIA Novosti.

Yun kinnitas, et Pyongyang on viinud ballistilise keskmaaraketi Musudan idarannikule ning on valmis raketi igal hetkel välja laskma.

„Meie poole ja USA saadud luureandmete järgi on raketi väljalaskmise tõenäosus Põhja-Korea poolt väga suur,“ ütles Yun. 3500-kilomeetrise tegevusulatusega rakett võib tabada USA territooriumi Guami.

Yuni sõnul töötab nüüdsest täielikult kõrgetasemeline koordineerimiskanal USA-ga, mille abil tegeldakse igasuguste Põhja-Korea provokatsioonidega. Reedel peaks Lõuna-Koreasse saabuma USA riigisekretär John Kerry, et arutada olukorda Lõuna-Korea välisministriga.

Esmaspäeval teatasid ka USA ametnikud, et palusid Venemaa ja Hiina abi Pyongyangi üha ähvardavama retoorika ja sõda õhutavate tegude ohjeldamiseks.

„Me oleme palunud Hiinat ja Venemaad, et nad kasutaksid oma mõju Põhja-Koreale provokatiivse käitumise lõpetamiseks,“ ütles Valge Maja pressisekretär Jay Carney esmaspäeval.