"Mitte keegi Iisraelis ei tea sellest laevast mitte midagi. On selge, et see ei tulnud Eilatist ega ühestki teisest Iisraeli sadamast," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Yigal Palmor AFP-le BNS-i vahendusel. "Me ei saa aru, miks keegi räägib jutte, mille paikapidamatust on lihtne tõestada."

Egiptuse julgeolekuametnikud teatasid neljapäeval, et merevägi pidas laeva kinni ja võttis selle meeskonnaliikmed vahi alla.

Ametnike sõnul sõitis Punase mere äärsest Eilatist merele läinud alus ühe Aafrika riigi lipu all. See peeti kinni Egiptuse territoriaalvetesse sisenedes.

Laeval oli 14 meeskonnaliiget ja 105 kasti relvi ja laskemoona, ütlesid ametnikud relvade tüüpi lähemalt täpsustamata. Alus kuulub Aafrika turvafirmale, mis tegeleb Punasel merel piraaditõrjega, kirjutas kolonel Ahmed Mohamed Ali sotsiaalvõrgustikus.

Üks sõjaväeametnik ütles reedel AFP-le, et laeva lasti hulgas on mitukümmend Ühendriikides toodetud ründerelva ja 27 000 ühikut laskemoona, meeskond koosneb ukrainlastest ja ameeriklastest.

Ametnike sõnul uuritakse, kas laev võis osaleda ebaseaduslikus relvaveos.