"Tänavuse Scoutsrännakuga mälestasime ka kõiki oma võitluskaaslasi, kes on jäänud lahinguväljale või jätnud sinna oma tervise. Samuti pühendasime tänavuse rännaku sel nädalal reservi arvatud vanemseersant Vahur Lichtile, kes on esimene piirvanusega reservi läinud skaut," ütles Scoutspataljoni ülem kolonelleitnant Vahur Karus.

Pataljoni taasloomise kaheteistkümnendale aastapäevale pühendatud sõjalis-sportliku rännaku võitis kaitseväelaste ning relva ja vormiga võistlejate arvestuses Steven Rehelem politsei- ja piirivalveametist ajaga 3:02, teiseks tuli ajaga 3:05 Toomas Loho kriminaalpolitseist ja kolmandaks ajaga 3:17 Jüri Linde Kaitseliidu Saare malevast. Teises klassis võitis Silver Eensaar, teisele kohale tuli Armo Hiie ja kolmandale Erik Aibast.

Rännaku juhendi kohaselt peavad osalejad läbima varustuses umbes 30 kilomeetrise marsruudi. kaitseväelaste ning relva ja vormiga võistlejate arvestuses kuulub varustuse hulka teenistusrelv ja 10 kilogrammi raskune seljakott, samuti peavad võistlejad läbima rännaku välivormis. Teises klassis osalejad kannavad juhendi kohaselt 15 kilogrammi raskust seljakotti ja rõivad võivad endale vabalt valida. Rännakurajal olid võistlejaile ka vee- ja toidu jaotuspunktid ning pärast finišeerimist pakuti osalejatele sooja lihaseljankat.

"Rajameistri sõnul oli tänavune rada vaat et parem kui ükski aasta varem. Ilm on hea olnud ning rada pole nii pehme ja porine," ütles Scoutsrännaku peakorraldaja kapten Andres Blank. "Osalejaid on ka iga aastaga pisut enam ning tänavu oli neid alates 12-aastastest kuni keskealisteni. Samuti osales kuus Läti sõjakooli kadetti."

Sel aastal kümnendat korda korraldatud Scoutsrännakule olid oma võimeid lisaks kaitseväelastele tulnud proovile panema veel võistlejad Kaitseliidust, politsei- ja piirivalveametist, päästeametist, teistest organisatsioonidest ja ka tsiviilisikud.