„Kõige tähtsam, Allah olgu tänatud, on, et see möödus ilma inimohvriteta. Et ühelgi Tšetšeeni Vabariigi elanikul ei saaks kannatada isegi väike sõrm, ohverdan ma igasuguse hoone ja teen selle heaks kõik võimaliku!“ kirjutas Kadõrov Lenta.ru vahendusel.

Tulekahju Groznõi-City kompleksis toimus kolmapäeva õhtul. Tornmaja Olimp põles mitu tundi, tulekahju suudeti kustutada umbes kell 1.30 kohaliku aja järgi. Keegi viga ei saanud, sest hoone polnud veel kasutusele võetud.

Esialgsetel andmetel oli tulekahju põhjus lühis konditsioneerisüsteemis. Algatati kriminaaljuurdlus tuleohutusreeglite rikkumise kohta, kuid kahtlusaluseid veel ei ole.

Groznõi-City kompleksi pidulik avamine toimus 2011. aasta oktoobris. See ühildati ajaliselt linna päeva, õpetajate päeva ja noorte päevaga, mida kõiki tähistati samaaegselt Kadõrovi 35. sünnipäevaga. Pidustuste ega Groznõi-City maksumust ei avaldatud. Ametlikult kinnitavad võimud, et kompleks ehitati investeeringute eest.

Ramzan Kadõrov ise ütleb, et ei tea, kust vabariik raha võtab. „Allah annab. Ma ei tea. Kuskilt raha võetakse,“ ütles Kadõrov. Tšetšeenia on Venemaa doteeritavate regioonide hulgas esikohal. 2012. aastal oli vabariigi eelarve 67,5 miljardit rubla (1,6 miljardit eurot), millest 56,4 miljardit (1,4 miljardit eurot) saadi „tagastamatute laekumistena“.