Eelmise aasta 31. mail kiitis valitsus heaks väikese vangerduse, nimelt anti Tallinnas Luise tn 1/3 asuv endine koolihoone haridus- ja teadusministeeriumilt siseministeeriumile. Krundil asub praegu kunagi Tallinna Saksa Reaalkooli hooneks ehitatud koolimaja, mis seisab juba mõnda aega tühjana.

Luise 1/3 krunt asub otse Toompuiestee 3 asuva kaitsepolitsei praeguse peamaja kõrval. Luise 1/3 krundi saamisega kahekordistus kaitsepolitsei käsutuses oleva maa suurus Tõnismäel, nüüd on kaitsepolitsei asunud muutma olemasolevat detailplaneeringut, et kokku 1,3 hektari suurusel territooriumil saaks tulevikus ehitama hakata.

Kaitsepolitsei asub juba taasiseseisvumise järgselt Toompea 3 majas. Juba kümnekonna aasta eest ehitati Endla 2 krundile viiekordne laiendus, mis on kavas alles jätta. Endla 2 krundi hoovipoolne hooneosa on kavas lammutada. Juurde on kavas ehitada üks viiekorruseline juurdeehitis, mis plokistatakse olemasoleva Toompuieste 3 majaga.

Olemasolevatest hoonetest on osa plaanis lammutada, nagu näiteks kasutuskõlbmatu võimla, teatas kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Detailplaneeringu eesmärgiks on tema sõnul on määrata piirid ja nõuded, mille ulatuses saab tulevikus hoonestust laiendada, et tagada edaspidi kaasaegsetele vajadustele vastavad töötingimused.

Ehitustegevuse alguse ja lõppemise ning eelarve kohta on hetkel tema sõnul veel vara konkreetselt midagi rääkida. Kõigepealt tuleb jõuda detailplaneeringu kinnitamiseni, mille järel saab alustada alles projekteerimisega.