"Loomeliitude roll on alati ajas erinev olnud ja seetõttu ei saa kõrvutada tänast ja 25 aasta tagust loomeliitu," ütles Sinijärv Delfile antud intervjuus.

"Sel ajal polnud meil oma riiki, polnud poliitikat ega poliitikuid. Olid vaid mõned organisatsioonid, kellel oli struktuur ja nutikas liikmeskond, kes suutsid teha ka muud kui seda, mis nende kutseühingu nimes kirjas seisis," sõnas Sinijärv.

Sinijärve sõnul ei ole loomeliitude ülesanne jälgida, et suur või väike ühendus oma asjaga hakkama saaks. "Me ei ole isakesed, kes hoiavad pilku peal. Küll aga võib head nõu ja abi tarvis minna igaühel, samuti tuleb vahel noomida või asju meelde tuletada," ütles Sinijärv.

Samuti leidis Sinijärv, et loomeliitudesse kuuluvad keskmisest avarama maailmavaatega inimesed on ressurss, mille kasutamata jätmine oleks rumal.

Sinijärv leiab, et Eesti inimesele peab olema Eesti riik parim koht, kus tegutseda. "Seda on alati olnud, et vahepeal joostakse ringi ja käiakse ära. Õnneks toimub see praegu enam-vähem vabatahtlikult," ütles Sinijärv.