Prantsusmaa peaministri büroo kinnitas teisipäeval, et 75-protsendine supermaks, mida president François Hollande'i eelmise nädala avalduse järgi hakkavad maksma ettevõtted, mitte üksikisikud, hakkab puudutama ka jalgpalliklubisid, vahendab The Local.

Prantsusmaa jalgpalliliidu (FFF) juht Noël le Graët on varem väitnud, et jalgpalliklubid pääsevad 75-protsendisest maksust.

Peaministri büroo lükkas aga Le Graët' sõnad kiiresti ümber.

„Maks puudutab kõiki ettevõtteid, mis maksavad palku üle ühe miljoni euro,“ öeldakse peaministri büroo avalduses.

Hollande teatas eelmisel nädalal televisioonis, et 75-protsendist supermaksu, mille Prantsusmaa ülemkohus eelmisel aastal tagasi lükkas, hakkavad maksma ettevõtted, mitte üksikisikud, nagu oli algne ettepanek.

Hollande ei avaldanud siiski üksikasju selle kohta, kuidas maksu maksma hakatakse ja milliseid ettevõtteid see puudutab.

Prantsusmaa jalgpalliliit oli asjast selgesti valesti aru saanud ja uskus, et liikmesklubisid maksust säästetakse.

„Peaminister ütles mulle väga selgelt, et see puudutab ainult suuri ettevõtteid. Klubisid peetakse väikesteks ja keskmise suurusega ettevõteteks ning neid maks ei puuduta,“ ütles Le Graët ajalehele Le Parisien.

Peaministri büroo eitas igasugust kohtumist Le Graët'ga.

Megarikas Pariisi jalgpalliklubi Paris Saint-Germain (PSG), mida toetavad miljardäridest Katari päritolu omanikud, on kulutanud miljoneid, et meelitada oma ridadesse selliseid jalgpallureid nagu Zlatan Ibrahimović, Thiago Silva või David Beckham. Mängijatele makstakse palkadeks kosmilisi summasid.

Kuigi raha ei tundu olevat PSG-le mingi takistus, mõjutaks 75-protsendine maksumäär Prantsusmaa võimet hoida kinni kõige talendikamaid jalgpallureid.

„Prantsusmaa kaotaks oma parimad mängijad ja klubide võime Euroopas konkureerida väheneks. Riik kaotaks mõned oma suuremad panustajad maksude näol,“ ütles Prantsusmaa jalgpalliliiga president Frédéric Thiriez.