Venezuela korraldab presidendivalimised 14. aprillil, et leida järeltulija 5. märtsil surnud Hugo Chávezile, kes juhtis riiki karmi käega 14 aastat, teatab AFP BNS-i vahendusel.

"Riigimeedia on muutunud ühe poliitilise partei propagandatööriistaks," ütles Capriles Madurole viidates. "Vabadel ja õiglastel valimistel peaks kandidaatidel olema samad õigused ja samas mahus juurdepääs."

"Maduro toetub kampaania tegemisel riigi ressurssidele ja võimustruktuurile," kurtis opositsiooniliider. Capriles ärgitas riiklikku valimiskomisjoni erapooletusele ning kutsus seda üles valimiste eel kampaaniareegleid jõustama.

Maduro (50) töötas varem Chávezi valitsuse välisministri ja asepresidendina. Miranda osariigi kubernerist Capriles (40) jäi oktoobrikuistel valimistel Chávezile alla.

Pealinnas Caracases põletati pühapäeval kahe presidendikandidaadi nukke pühadetraditsiooni käigus, kus Juudase kuju asendatakse ebapopulaarsete poliitikute omadega. Üleminekupresidendi Nicolás Maduro toetajad põletasid vastaspoole kandidaadi Henrique Caprilese nuku.

"Tema süü? Venezuela rahva reetmine ja alistumine imperialismi huvidele," ütles sotsialistliku partei poliitik Nahum Fernández telekanalile VTV.

Samal ajal süüdati teises linnajaos Madurot kujutav nukk. "See inimene pettis kogu rahva ja eriti Caracase elanikud, kes jäid turvalisuseta ja on asetatud ebakindlasse olukorda," märkis üks osalejatest.

Gallupifirma Hinterlaces korraldas märtsi keskel arvamusuuringu, mille tulemustest selgus, et Madurot toetab 53 protsenti küsitletutest ja Caprilest 35 protsenti.