Paguluses elanud Kremli kriitik, kes leiti möödunud nädala laupäeval oma Ascoti kodu vannitoa põrandalt surnuna, tegi varasemate meedia spekulatsioonide kohaselt enenesetapu rahaprobleemide ja Chelsea jalgpalliklubi omanikust oligarh Roman Abramovitšile kaotatud kohtulahingu pärast.

Kuid värskelt ajakirjandusse lekkinud dokumentidest selgub, et Berezovski müüs vahetult (ajavahemikus oktoober 2012 - märts 2013) enne surma oma väärtpaberid hinnanguliselt 300 miljoni dollari ulatuses.

Varastel nõukogude-järgsetel aastatel oli Berezovski mõjukas, võimulähedane ärimees, kes kuulus toonase riigipea Boriss Jeltsini siseringi, ent ta langes Kremli soosingust välja 2000. aastal, kui presidendiks sai Vladimir Putin. Talle anti 2003. aastal Suurbritannias poliitilist varjupaika. Moskva on korduvalt nõudnud tema väljaandmist, ent London on keeldunud.

Ülemöödunud aasta juulis kaotas Berezovski lahutusprotsessis oma eksabikaasa Galina Besharovale meedia hinnangul ligi 330 miljonit dollarit.

Eelmisel aastal kaotas mees oma pikka aega kestnud kohtulahingu kaasmaalasest miljardäri Roman Abramovitši vastu.

Uudisteagentuuri CNN andmetel läksid viimased kohtuprotsessid mehele maksma koguni mitu sada miljonit dollarit ning 300 miljonit oleks mehe "päästnud" vaid "täielikust laostumisest".