Gorbatšovi arvates ei suuda Venemaa võimud demokraatia levikut takistada ja kui Putin seda üritab, puhkevad riigis suured rahutused.

"Ametivõimudel on õnnestunud küll protestilaine mõneks ajaks maha suruda, kuid probleemid ei ole kadunud. Sündmused hakkavad eskaleeruma, kui midagi ei muutu," arvas Gorbatšov.

"Oleme jõudnud olukorrani, kus perestroika on katkenud. Poliitika muutub üha rohkem poliitika imiteerimiseks.  Riigi juhtimiseks on vaja uut süsteemi."

Endine riigimees Gorbatšov on viimastel aastatel Venemaa võime teravalt kritiseerinud.

„Me oleme nagu uuesti 1991. aastasse tagasi jõudnud, peaminister Vladimir Putin juhib riiki nagu Nõukogude Liidu halvimail päevil ja midagi ei muutu nii kaua, kuni „halvim, amoraalseim, küünilisim Nõukogude süsteemi kasvatatud põlvkond on välja vahetatud”,” teatas Gorbatšov mõned aastad tagasi.

Märtsi algul väitis Gorbatšov, et Putin ei suuda ennast mõnikord vaos hoida.

„Ükskord ütles ta, et Gorbatšovi keelt tuleks kärpida,“ rääkis Gorbatšov. „Mul on tunne, et ta on väga pinges ja tüdinud. Mitte kõik ei lähe hästi. Ma arvan, et ta peaks oma stiili muutma ja režiimi korrigeerima.“

Gorbatšov väljendas muret ka presidendi kaaskonna üle.

„Isegi siseringis, nende hulgas, kes on tema kõrval, on nii palju vargaid ja korrumpeerunud ametnikke,“ nentis Gorbatšov. „Kui asjad ei muutu, jätkab Venemaa triivimist nagu jäätükk Põhja-Jäämerel.“