Madala veetasemega väljub parvlaev Muhumaa hommikuti Heltermaalt kell 5 tavapärase kella 6.30 asemel. See on vajalik kompromiss, et tagada regulaarne laevaühendus Hiiumaa ja mandri vahel. Nii jätkub liiklus kuni nädala lõpuni. Pühapäeval toimub esimene väljumine Heltermaalt kell 8.30. Ära jäävad kõik parvlaev Regula väljumised. Täpse ülevaate saab e-pileti ostukalendrist konkreetset päeva vaadates. Vajadusel teeb Muhumaa hilisõhtul ka täiendavad reisid, teatas Väinamere Liinid.

Pühadeks Regula reisidele müüdud e-piletid kehtivad ostetud reisile eelneval ja järgneval parvlaeva Muhumaa väljumisel. Samas tuleb arvestada kriisiolukorra käitumisreeglitega, kus kõik graafikujärgsed väljumised ilmastiku tõttu ei saa toimuda. Sel juhul muutuvad kõik ajalised e-piletid lihtsalt eelisjärjekorra piletiteks ja ei pruugi enam tagada pääsu kindlale reisile.

Parvlaev Regula ei alusta liiklust enne, kui veetase on taas kindlalt ülalpool miinus 55cm. Rohuküla veetaseme prognoose ja tegelikkust saab jälgida TTÜ mereseirejaama veebist http://on-line.msi.ttu.ee/?jaam=rohukyla&periood=86400 .

Alates möödunud nädala algusest on madal veetase Rohuküla-Heltermaa laevaliinil toonud muudatused laevade sõidugraafikutesse. Parvlaev Muhumaa teenindab liini, kuid laadungile on piirang ja ülesõidud võivad kesta veidi pikemalt.

Jooksev info olukorrast www.tuulelaevad.ee ja laevaliikluse infotelefonilt 14204.