"Vaadake, mis Tallinna bussides toimub. Väga ebameeldiv on ühistranspordiga sõita, kui seal viis haisvat kodutut magavad," rääkis nördinud lugeja. "Peale selle lamavad nad üle kahe istekoha."

Lugeja sõnul on kodutute bussis kohtamine viimasel ajal väga sagedaseks muutunud, mistõttu tekkis tal küsimus, miks juhid neid nii leebelt sisse lasevad.

Tallinna linnatranspordi avalike suhete juht Sirje Roht ei kiirusta aga bussijuhtidele etteheiteid tegema ega ka kommenteerima, kas kodutuid on bussides viimasel ajal rohkem ja kui, kas siis seepärast, et tasuta ühistranspordile ülemineku tõttu ei peljata enam bussi sooja tulla.

"Kui lugeja oleks pildistamise asemel informeerinud bussijuhti, oleks bussijuht saanud välja kutsuda USS turvapatrulli, kes oleks kodutud bussist minema toimetanud," rääkis Roht, kelle sõnul ei pruugi bussijuht ise alati näha, mis bussi tagaosas toimub.

"Ka oskab ühissõiduki juht olukorda adekvaatsemalt hinnata," lisas Roht.

"Kodutud alluvad küll enamasti leplikult ja lahkuvad, kui kaassõitjad nendega kurjustama hakkavad või bussijuht korralduse annab sõidukist väljuda, kuid oluline on siiski olukorda adekvaatselt hinnata. Ühissõiduki juht saab vajadusel kutsuda välja turvafirma või politsei, kui tegu on agressiivse inimesega."