Abdel Bari Atwan on olnud ligi 25 aastat Londonis välja antava sõltumatu araabia ajalehe Al-Quds al-Arabi peatoimetaja. Alates 2007. aastast on ajaleht kasvanud üheks peamiseks panaraabia päevaleheks ning on tuntud oma rahvusluse ja idealismi poolest. Lehte on korduvalt keelatud ja tsenseeritud mitmetes araabia riikides nende autokraatliku korra avaliku kritiseerimise eest. Atwanist on saanud tuntud avaliku elu tegelane, kes esineb telekanalites BBC World, Sky News, Al Jazeera English ja CNN World ning paljudes araabiakeelsetes kanalites. Ta on kirjutanud arvukalt arvamuslugusid mitmetele Briti ajalehtedele, nagu The Guardian, Mail on Sunday, Scottish Herald ja teised. Atwan kirjutab regulaarselt Gulf Newsile ja Turkish Star Gazette'ile.

Atwan on avaldanud mitmeid raamatuid, millest viimased on „Pärast bin Ladenit: al-Qaida, järgmine põlvkond“ ja „Sõnade maa: palestiinlaste teekond põgenikelaagrist esilehele“.

1996. aastal intervjueeris Atwan Osama bin Ladenit. Ta pidi selleks sõitma läbi mägede afgaani rõivastesse riietatuna ning nimetas seda kogemust hiljem kõige hirmuäratavamaks teekonnaks. Tema muljete järgi oli bin Laden fenomen ja suurim äärmus. Atwan veetis koobastes neli päeva ja magas primitiivsetes tingimustes külma käes. Oma raamatus „Al-Qaida salajane ajalugu ütleb Atwan: „Ma ei toeta kuidagi al-Qaida seisukohti“ ja „Ma mõistan täielikult hukka rünnakud süütute kodanike vastu läänes“.