PERHi erakorralise meditsiini osakonda (EMO) pöördus möödunud nädala esmaspäevast kuni täna hommikuni kokku 1418 patsienti, kellest 271 vajasid edasist haiglaravi.

Kiirabiga haiglasse toodute arv oli 397 ehk 28 protsenti kõigist pöördumistest. Intensiivravisaalis vajas abi 25 patsienti, teatas haigla oma kodulehel.

Erakorralise meditsiini osakonna juhataja Kristiina Põllu sõnul möödus nädal erakorralise meditsiini osakonnas väga töiselt.

"Ülisuure koormusega päevadeks olid neljapäev, reede ja laupäev, mil kiirabiga toodi väga palju patsiente," märkis ta. "Traumadega pöördujaid oli rohkem esmaspäeval ja pühapäeval, mil pöördujate arv ületas tavapärase keskmise, 55 pöördujat ööpäevas."

Põllu sõnul püsib endiselt kõrgena libeduse tõttu kukkunud ning selle tagajärjel tekkinud luumurdudega patsientide arv. Ta lisas, et palju oli ka operatiivset ravi vajavaid luumurde.

Põllu kinnitusel oli jätkuvalt palju ka erinevate viirusinfektsiooniga haiglasse pöördujaid.

Erakorralise meditsiini osakonda pöördujatel palutakse arvestada, et kriitilises seisundis haigeid teenindatakse väljaspool üldjärjekorda ning kergemas seisundis haigete ootejärjekorrad võivad seetõttu pikeneda.