Politsei teatas täna, et ühe tunnistaja sõnul hakkas ta laupäeval muretsema oma tööandja tervise pärast ja kutsus kiirabi. Töötaja sõnul murdis ta lahti lukustatud vannitoa ukse ja leidis põrandalt Berezovski surnukeha, vahendas BNS.

Politsei sõnul ei tohiks 67-aastaseks elanud Berezovski surma asjaolude üle spekuleerida enne lahkamist.

Samuti ei avastanud võimalikke keemilisi, bioloogilisi ja tuumamaterjale otsinud Briti eksperdid Berezovski majast ohtlikke aineid, teatas politsei varem.

Berezovski leiti laupäeval surnuna Londonist 40 kilomeetri kaugusel läänes Ascotis asuvas elumajas.

Varastel nõukogude-järgsetel aastatel oli Berezovski mõjukas, võimulähedane ärimees, kes kuulus toonase riigipea Boriss Jeltsini siseringi, ent ta langes Kremli soosingust välja 2000. aastal, kui presidendiks sai Vladimir Putin. Talle anti 2003. aastal Suurbritannias poliitilist varjupaika. Moskva on korduvalt nõudnud tema väljaandmist, ent London on keeldunud.

Vene välis- ja kaitseminister pidasid alles nädal tagasi Suurbritannias kõrgetasemelisi kõnelusi, et parandada kahe riigi suhteid, millele andis hoobi endise julgeolekuagendi ja hilisema Kremli kriitiku Aleksandr Litvinenko mõrv. Berezovski kaastöötaja Litvinenko suri 2006. aasta novembris Londonis polooniumimürgitusse.