IRLi peasekretäri Tiit Riisalo sõnul ei ole erakond IRL veel Tallinna linnapeakandidaadi osas otsuseid teinud. Riisalo sõnas Delfile, et hetkel käib Tallinnas töö programmi koostamisega, mille ühe osana alustas IRL Tallinna piirkonna liikmete seas sellel nädalal küsitlusega.

"Küsitlusega soovime saada teada, millised on liikmete ettepanekud Tallinna elu edendamiseks ja milliseid IRLi poliitikuid soovivad meie liikmed näha Tallinna juhtimas," ütles Riisalo.

IRLi peasekretär lisas, et üheks tähtsamaks teemaks kujuneb nende programmis Tallinnas aus, läbipaistev ja korruptsioonivaba linnajuhtumine, mistõttu erakond vastandub selle koha pealt väga konkreetselt tänasele keskerakondlikult linnavalitsemisele.

Kuigi üheks võimalikuks IRLi linnapeakandidaadiks peeti veel hiljutigi Eerik-Niiles Krossi, siis hiljuti teatas erakond, et IRL Pärnu linna osakonna üldkogu valis Krossi kohaliku omavalitsuse volikogu valimiste esinumbriks ja IRL Pärnu linnapea kandidaadiks.

Sarnaselt IRLile ei taha ka Reformierakond avalikult veel võimalikest linnapeakandidaatidest rääkida. Erakonna pressiesindaja Silver Puki sõnul selgub kandidaat alles sel kevadel, kui Tallinna piirkonna inimesed selle otsuse teevad. "Võimalike kandidaatide nimekiri on meil pikk, meediast on läbi käinud mitmeid nimesid," lisas Pukk.

Ja tõepoolest, meediast on Reformierakonna puhul läbi käinud nii mõnigi nimi. Näiteks on spekuleeritud hiljuti Reformierakonna Tallinna piirkonna uueks juhiks valitud Valdo Randpere nimega. Samuti on räägitud ka Kaja Kallase kandidatuurist.

Lisaks koalitsioonierakondadele ei ole avalikult aga ka opositsioon enda kandidaate teatanud, ent kuluaarides on sisuliselt need juba paika pandud. Arvestades praeguse keskerakondlasest Tallinna meeri Edgar Savisaare positsiooni, kavatseb ta ilmselt olla ka järgmistel valimistel erakonna põhikandidaat sellele kohale.

Niisamuti on ka sotside võidu puhul nende peamiseks kandidaatideks olenemata ka erakonna juhtfiguuri Indrek Saare mainimisest ilmselt siiski praegune riigikogu saadik Andres Anvelt.

Kohalike omavalitsuste valimised toimuvad järgmise aasta 20. oktoobril.